CV

By September 12, 2014 Info No Comments

SERGIO CRUZ

Na zijn opleiding aan de modeacademie in Mexico-Stad werkte Sergio Cruz met succes als modeontwerper en leidde hij zijn eigen modevakschool. In 2000 verhuisde hij naar Barcelona waar hij als vakdocent werkte en in opdracht kleding ontwierp voor o.a. Zara en El Corte Ingles. Sinds 2004 is hij gevestigd in Rotterdam, waar hij begon als stagiair bij het RO Theater. Sindsdien werkt hij als freelancer mee aan producties van toonaangevende Nederlandse theatergezelschappen, zoals het Nationale Toneel, Zuidelijk Toneel, Uterechtse Spelen, Theaterbedrijf Bonheur en Maastheater.

Als aanvulling op zijn eerdere opleidingen en ter verdieping van zijn vakkennis, studeerde Sergio van 2010 tot 2013 Mode & Theaterkostuums aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen (KASKA). Zijn afstudeerproject vormde de basis van het projectconcept Festival del Dia de los Muertos. Door kunstvormen als zang, poëzie, muziek en dans te plaatsen in het schemergebied tussen ritueel en performance, onderzocht hij hoe mensen uit verschillende culturen zich verhouden tot het herdenken van hun overledenen. Want uit welke cultuur men ook komt, voor de dood is iedereen uiteindelijk gelijk.

Sinds 2010 is Sergio, onder leiding van Catherine Cuykens, betrokken bij het ontwerpen en uitvoeren van kostuums voor de theatersuccessen Soldaat van Oranje en Anne Frank.

Momenteel is Sergio druk bezig met ontwerpen en maken van kostuums en rekwisieten voor de herneming van de theatervoorstelling Het uur waarop wij niets van elkaar wisten, dat eerder door het OT Theater werd uitgebracht. Deze voorstelling zal in december 2014 in Dordrecht te zien zijn. Het nieuwste project van Sergio is het ontwerpen en vervaardigen van kostuums voor de theatervoorstelling Foutje van Maastheater, die in januari 2015 in première zal gaan.